Beelddenker kind

Beelddenker Kind. Is je kind een beelddenker? Dan is het waarschijnlijk moeilijker voor je kind om te luisteren naar lange verhalen. Een kind die beelddenker is, leert en communiceert het gemakkelijkste aan de hand van beelden.  Toch wordt van kinderen vaak verwacht dat ze vooral verbaal communiceren, terwijl denken in beelden juist een grote creatieve kracht  vormt. Hoe kun je een kind dat beelddenker is gemakkelijker laten communiceren in beelden?

Beelddenker kind: Hulpmiddelen

beelddenker-kind

“Zou het niet prettig zijn als jonge beelddenkers aan de hand van figuren mogen vertellen? Wat zouden kinderen vertellen als ze de kans kregen om zich in beelden uit te drukken?”

‘Animatie met kinderen: Het gezin’ is een hulpmiddel waarmee kinderen hun verhaal met beelden kunnen vertellen. Deze digitale download bevat meer dan 100 plaatjes over het gezin waarmee kinderen snel scenes kunnen bouwen. Kinderen kunnen met papier werken of een verhaal maken op de computer.

 Laat kinderen zelf creatief verhalen vertellen in de taal die zij het liefste ‘spreken’. Of creëer zelf verhalen op een wijze die aansluit bij de belevingswereld van beelddenkers. Met ‘Animatie met kinderen, Het gezin’ maak je in minuten een mooi verhaal. Kinderen hoeven enkel de beelden uit te kiezen waarmee ze hun verhaal willen vertellen en bouwen daarmee scenes.

Een scene hoeft niet alle informatie te bevatten die een kind wil overdragen, maar kan als focus dienen om gemakkelijker een gesprek te voeren. Ouders en leerkrachten kunnen scenes gebruiken om het gemakkelijker te maken voor kinderen om hun aandacht bij verhalen te houden.

praten-kind-animatie

Dit digitale pakket bevat de volgende onderdelen:

• Meer dan 100 dubbelzijdige gekleurde figuren en achtergronden voor animeren met papier.

• Enkelzijdige zwart-wit figuren die kinderen zelf kunnen inkleuren.

• Figurenstandaards voor het maken van staande animaties. • 5 soorten gedachtewolkjes.

• Digitale figuren voor computeranimaties.

• Het Ebook: ‘Animatie met kinderen. Het gezin’.

Meer weten? Klik hier.

email

Plaats een reactie